הפדרציה העולמית לספורט אלקטרוני הגיעה ל-40 מדינות חברות, צעד נוסף המקרב אותנו להכרה עולמית בענף הספורט האלקטרוני כענף ספורט תחרותי רשמי המוכר בעולם על ידי ארגון ה-Sport Accord.
באליפות העולם 2012 שנערכה בקוריאה הדרומית, התקיימה הישיבה השנתית של כל המדינות החברות בפדרציה העולמית, ונערכו הצבעות לצורך קבלת מדינות חדשות כחברות בפדרציה העולמית.
הישיבה הכללית של נציגי כל המדינות החברות הפדרציה העולמית לספורט אלקטרוני
הפדרציה העולמית IeSF הוקמה על ידי ממשלת קוריאה הדרומית, והמטרה העיקרית שלה היא הפיכת ענף הספורט האלקטרוני לענף ספורט תחרותי מוכר ורשמי על ידי כל מדינות העולם. לשם כך, פועלת הפדרציה לגיוס עמותות והתאחדויות ספורט אלקטרוני תחת הפדרציה, וייצוג כל אותן התאחדויות מול הגורמים הרשמיים הקובעים מהו ענף ספורט בעולם.
רשימת החברות המדינות בפדרציה העולמית נכון לישיבה הכללית בשנת 2011
- אוסטריה
- אזרביג'ן
- בלגיה
- בולגריה
- דנמרק
- אנגליה
- גרמניה
- יוון
- ישראל
- איטליה
- הולנד
- נורווגיה
- פורטוגל
- רומניה
- רוסיה
- סרביה
- ספרד
- שוודיה
- שוויץ
- בנגלדש
- סין
- הודו
- קוריאה הדרומית
- מלזיה
- האיים המלדיביים
- סינגפור
- סרי לנקה
- טוויאן
- ויאטנם
- ברזיל
- ארה"ב
- נמיביה
- דרום אפריקה
המדינות החדשות שאושרו בישיבה הכללית שנערכה השנה (2012)
- מצרים
- גאורגיה
- צרפת
- מונגוליה
- הפיליפינים
- מקסיקו
- קנדה
- תורכיה
- פינלנד
הנציג הקנדי מציג את ההתאחדות לספורט אלקטרוני בקנדה, לצורך היכרות עם העמותה לקראת ההצבעה על ההצטרפות
בסה"כ חברות כיום 42 מדינות בפדרציה העולמית לספורט אלקטרוני, מתוכן 2 מדינות הן חברות צופות ולא חברות מלאות. זהו צעד ענק לפדרציה העולמית אשר החלה פעילותה באופן רשמי ב-2009 עם 8 מדינות חברות.
על מנת שענף הספורט האלקטרוני יוכר בעולם כענף ספורט רשמי, הפדרציה העולמית צריכה לפנות לפדרציית הספורט העולמית Sport Accord. על מנת לפנות אליה, על הפדרציה העולמית לספורט אלקטרוני לכלול בתוכה 40 מדינות חברות, וכעת עם ההגעה למספר הנדרש, תעשה פנייה רשמית ל-sport Accord על מנת לקדם את ההכרה בענף הספורט האלקטרוני כענף ספורט תחרותי רשמי המוכר על ידי sport Accord.
במקביל לפנייה ל-Sport Accord, פונה הפדרציה העולמית ל-IOC שהינו הגוף המארגן את האולימפיאדה כדי לקדם טורנירים רשמיים למשחקי וידאו בתוך האולימפיאדה, במקביל לקידום ההכרה של הענף על ידי sport Accord. כבר היום, מתקיימים טורנירים למשחקי וידאו במסגרת תחרויות ה-OCA שהינה הארגון האולמיפי של אסיה, וזהו צעד נוסף (מלמטה) בדחיפת ההכרה בענף הספורט האלקטרוני.
בשנה הבאה צפוי מספר המדינות החברות בפדרציה העולמית לעלות ל-47 מדינות, צעד נוסף שיקרב את הפדרציה העולמית להשגת ההכרה הרשמית בענף הספורט האלקטרוני כענף ספורט תחרותי מוכר בעולם.
מה קורה בישראל?
בישראל, משרד הספורט והתרבות עובד בכפוף לארגון ה-Sport Accord. כל ענף ספורט המוכר על ידי Sport Accord יכול באופן אוטומאטי להיות מוכר בישראל כענף ספורט רשמי ומוכר על ידי המדינה. מבחינת המדינה, המשמעות של להכיר בענף ספורט היא לתמוך בו כספית, ולכן גם כאשר יוכר ענף הספורט האלקטרוני על ידי ארגון ה-Sport Accord, אין הדבר אומר שמייד הוא יוכר גם במדינה, אלא כמו כל דבר במדינת ישראל – הגיימרים עצמם והעמותה לגיימינג תחרותי בישראל תצטרך לעבוד קשה על מנת לגרום למדינה להכיר בענף, ולתמוך בו כספית.
אנו בעמותה מקווים כי בשנים הקרובות, עם ההכרה של הענף כספורט רשמי בעולם, אין זה רק עניין של זמן עד שהוא יוכר גם במדינה. כמובן שאין להיות שאננים, והגיימרים הישראלים אשר כן רוצים לראות את הענף מוכר במדינה יצטרכו להתאחד ולגרום לזה לקרות.
פשש איזה יופי, בהצלחה!