באלי, אינדונזיה – העמותה לגיימינג תחרותי (ע"ר) הובילה ניצחון דיפלומטי בעל חשיבות עליונה לישראל באסיפה הכללית של הפדרציה הבינ"ל לספורט אלקטרוני, על ידי ניצחון בהצבעה על ההצעה הישראלית.
ההצעה, שהועלתה על ידי ישראל המיוצגת בפדרציה על ידי העמותה לגיימינג תחרותי, קראה לחייב כל מדינה אשרת נבחרת לארח את אליפות העולם של הפדרציה, לאפשר לכלל המדינות המשתתפות לשלוח נבחרת עם שם המדינה, הסמלים הלאומיים והצבעים. לאחר עבודה דיפלומטית מאומצת, ההצעה זכתה לתמיכה גורפת, כאשר 87% מהמדינות הצביעו בעד.
ההצעה הוגשה ע"י העמותה לגיימינג תחרותי, לאחר הסירוב של אינדונזיה לאפשר לנבחרת ישראל לשחק באליפות העולם שהתקיימה בשבוע שעבר באי באלי שבשטחה, עם מדי הנבחרת הרשמיים הכוללים את שם המדינה והסמלים הלאומיים.
זהו הישג משמעותי עבור ישראל, שכן הוא ממחיש את המנהיגות והמעמד של המדינה בתחום הספורט האלקטרוני. ההישג גם מחזק את היחסים של ישראל עם מדינות חברות אחרות, ומבסס את המדינה כשחקן מפתח בקהילת הספורט האלקטרוני העולמית.
המשלחת הישראלית, בהובלת יו"ר העמותה לגיימינג תחרותי עידו ברוש, הייתה גורם מכריע בהבטחת תמיכתן של מדינות מפתח בהצעה, ודגלה בחשיבות של שיתוף פעולה בינלאומי בתחום הספורט האלקטרוני. הנאום של יו"ר העמותה בטרם ההצבעה דרש את תמיכתה של כל מדינה חברה בארגון אשר תומכת בשלום, שיתוף פעולה עולמי, והפרדת גיימינג מפוליטיקה.
"זהו יום גדול לישראל ולענף הספורט האלקטרוני בכלל", אמר יו"ר העמותה, עידו ברוש. "אנו גאים בכך ששיחקנו תפקיד מוביל במהלך החשוב הזה, ואנו מצפים לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם השותפים שלנו ב-IESF ובכל המדינות החברות כדי לקדם את הצמיחה וההצלחה של הספורט האלקטרוני ברחבי העולם. כאומת ההייטק ומדינה מתקדמת ומובילה, לא נאפשר לישראל להישאר מאחור בענף הגיימינג התחרותי בגלל הגבלות שרירותיות של מדינות מארחות. כל מדינה שרוצה לארח אירוע בינ"ל של הפדרציה העולמית תתחייב מעתה לארח גם את נבחרת ישראל כנבחרת לאומית ללא כל הגבלות. אם תסרב, היא לא תקבל את הזכות לארח את האליפות העולמית."
אישור ההצעה הישראלית מסמן צעד משמעותי חשוב עבור ה-IESF וקהילת הספורט האלקטרוני העולמית, שכן היא תאפשר שיתוף פעולה מוגבר בחתירה לקידום תחום הספורט האלקטרוני ללא הגבלות על מדינות ותעמיד את ה-IESF בשורה אחת עם ארגוני ספורט מובילים בעולם שכבר אינם מאפשרים הגבלות על מדינות מעין אלו.
ההצעה עברה ברוב מוחלט של מדינות ממזרח ומערב, כאשר המדינות שהצביעו נגד הן בעיקר מדינות ערב שזכו לתמיכה מפתיעה ומאכזבת מטעם איגוד הגיימינג התחרותי של ארה"ב. איראן, עיראק וסעודיה נמנעו בהצבעה. בסך הכל, ההצעה הישראלית עברה עם 55 מדינות שתמכו, לעומת 8 שהצביעו נגד. שש מדינות נמנעו בהצבעה.