הפדרציה הבינלאומית לספורט אלקטרוני מגישה בקשת הצטרפות רשמית לארגון "ספורט אקורד" – מהלך שיכול להוביל להכרתו של הספורט האלקטרוני כספורט לכל דבר ברמה הבינלאומית.
איך ענף ספורט חדש נולד? כיום, כל ענף ספורט צריך גוף אחד שיהיה אחראי עליו: לקבוע תקנות וחוקים, לארגן אירועים בינלאומיים ולנהל את הספורט. לדוגמא, בכדורגל, ארגון פיפ"א הוא הארגון הבינלאומי היחיד המוסמך לנהל את ענף הכדורגל בעולם. בכדורסל, ארגון פיב"א הוא המוסמך לנהל את הענף. אך בספורט אלקטרוני לא קיים עוד ארגון שמוסמך לנהל את הענף.
אך מהו הדבר המשותף לארגונים בינלאומיים כמו פיפ"א, פיב"א ואחרים, ומה נותן להם את הסמכות לנהל ולמסד את ענף הספורט עליו הם אחראים? ובכן, התשובה היא פשוטה. כל הארגונים הבינלאומיים הללו חברים בארגון הבינלאומי "SportAccord" (בעברית: "האגודה הכללית לפדרציות ספורט בינלאומיות"). לכל ענף ספורט בעולם יש פדרציה שאחראית על ניהולו וקידומו ברמה הבינלאומית, וכל הפדרציות האלו חברות בספורט-אקורד.
הפדרציה הבינלאומית לספורט אלקטרוני (International e-Sports Federation או בקיצור IeSF) נוסדה בשנת 2008 בנסיון להוות הפדרציה הבינלאומית האחראית על ספורט אלקטרוני – מכיוון שגוף שכזה אינו קיים עוד בפועל. ה-IeSF נוסדה ע"י 8 מדינות אירופאיות ואסיאתיות ומאז היווסדותה הצטרפו אליה כ-40 מדינות נוספות, ביניהן ישראל.
ביום הרביעי לחודש יולי בשנת 2013, הגישה הפדרציה, שלאחרונה עברה את סף 42 המדינות החברות, בקשת הצטרפות רשמית לארגון "ספורט אקורד". המשמעות היא שה-IeSF הצליחה להשיג את כל התנאים הדרושים להצטרפות לארגון הספורט הבינלאומי, ושהועדה האחראית על אישור ודחיית פדרציות חדשות תדון בהצטרפות ה-IeSF בחורף 2014.
משמעות ההצטרפות של IeSF אל "ספורט אקורד" היא למעשה הכרת הספורט האלקטרוני כענף ספורט במישור הבינלאומי, ע"י מדינות העולם. זה גם אומר שה-IeSF תתבסס כגוף היחיד האחראי על הספורט האלקטרוני בעולם. זה גם יאפשר ל-IeSF לעבוד בשיתוף לארגונים כמו פיפ"א, פיב"א ואחרים כדי שספורט אלקטרוני יכלל באירועי מגה-ספורט ענקיים (כמו האולימפיאדה).
עם זאת, על אף שהפדרציה הבינלאומית לספורט אלקטרוני השיגה את כל התנאים הדרושים להפיכתה לחלק מ"ספורט אקורד", הקבלה שלה לארגון הבינלאומי אינו סופי, ואת החלטת ספורט אקורד נדע רק באפריל 2014. בינתיים, ב-IeSF חיוביים, כפי שאמר נשיא IeSF: "בקשת ההצטרפות של IeSF אל ספורט אקורד היא הצעד הראשון בדרך להכרת הספורט האלקטרוני כספורט אמיתי. מכאן ואילך, נדון באופן פעיל עם הדירקטריון של ספורט אקורד, ודרך המאמץ המשותף שלנו נוכל להראות לכל חובבי הספורט האלקטרוני בעולם את הספורט הזה מקבל הכרה במישור הבינלאומי".
במידה והמהלך יצליח, גם ישראל, בהדרגתיות, תכיר בספורט האלקטרוני כספורט לכל דבר. הנציגה של ה-IeSF בישראל, העמותה לגיימינג תחרותי (IeSA), תהפוך להיות הגוף הרשמי האחראי על הענף בישראל. "העמותה לגיימינג תחרותי פועלת משנת 2010 לקידום ענף הספורט האלקטרוני בישראל," אומרים בעמותה, "כחלק מהשתייכותינו לפדרציה העולמית אנחנו תומכים במהלך ומקווים מאוד שהוא יצליח, ומעבר לכך, ממשיכים בפעילות שלנו ברמה הלאומית כדי לקדם את הענף בישראל".
העמותה לגיימינג תחרותי מקיימת בימים אלו את "אליפות ישראל במשחקי מחשב 2013" במשחקים LoL ו-A.V.A, והקבוצות הישראליות שיזכו יטוסו לייצג את ישראל באליפות העולם של IeSF בבוקרשט ברומניה.
אנחנו מאוד מקווים שהמהלך של IeSF יביא להכרת הספורט האלקטרוני כספורט לכל דבר בעולם, ושנוכל לראות אותו סוף סוף מתפתח ברמה הבינלאומית כאחד יחד עם שאר ענפי הספורט בעולם, כגון כדורגל, שחייה ואפילו שחמט.
(מקור: Unit101)